Fysiotherapie

Ik ben in 2009 afgestudeerd als Algemeen Fysiotherapeut en heb sindsdien veel ervaring opgedaan. Tijdens de eerste jaren na mijn afstuderen heb ik veelal gewerkt in een sportschool omgeving. Hier behandelde ik veel sportgerelateerde klachten, maar ook pre,- en postoperatieve patiënten. Training is hierdoor een tweede natuur geworden.

Later heb ik mij middels een cursus verdiept in het begeleiden, coachen en trainen van zwangeren en dames die net zijn bevallen. Dit is mij zo goed bevallen (ja, woordgrap) dat ik er mijn belangrijkste speerpunt van heb gemaakt in mijn eigen praktijk. Oftewel it’s all about the moms!

Klachten tijdens de zwangerschap

Veruit de meeste dames hebben geen (volledig) klachtenvrije zwangerschap. Fysiotherapie en begeleiding kan je helpen deze klachten te begrijpen en waar mogelijk te verminderen. Door (meer) fit en gezond te zijn voor, tijdens en na de zwangerschap kun je vaak beter omgaan met eventuele belemmeringen die klachten je geven.

Voor (pijn)klachten in de bekkenregio, rug, en buik of klachten door vochtophoping, en klachten door overbelaste spieren kun je door mij behandeld worden. Indien na onderzoek blijkt dat je bij een andere therapeut beter geholpen kunt worden, zoals een bekkenfysiotherapeut, kan ik je doorverwijzen. Ook ken ik er een aantal die ik je kan aanbevelen.

In mijn praktijk heb ik een behandelruimte met een behandelbank waarop ik alle behandelingen kan uitvoeren. Daarnaast kan ik in mijn eigen oefenruimte je begeleiden met oefeningen. Speciaal voor de zwangeren heb ik een HOLO LILO matras. Hiermee kun je lekker op je buik liggen zodat ik je nek,schouders en rug goed kan behandelen. (foto)

Als algemeen fysiotherapeut behandel ik ook algemene klachten.

Je rug overbelast? Je knie verdraaid? Je schouder op slot? Het kan ons allemaal overkomen. Wanneer klachten niet vanzelf verminderen of weggaan kan ik vaak met een paar behandelingen al een verschil maken. Het is niet noodzakelijk om eerst een verwijzing te halen bij de huisarts. Het mag altijd. Wanneer je niet zeker weet of je bij mij terecht kunt, neem gerust contact op. Dan kan ik kijken of ik je verder kan helpen.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Ik werk contractvrij. Dat wil zoveel zeggen als dat IK geen contracten heb getekend bij de verschillende zorgverzekeraars. Dit kan wel gevolgen hebben voor jou als patiënt. 

De factuur die je van mij krijgt dien je (eerst) zelf te betalen. Daarna kun je de factuur bij je zorgverzekeraar indienen mits je verzekerd bent voor fysiotherapie. 

In je polis kun je terugvinden of je een aanvullende verzekering hebt voor fysiotherapie, hoeveel behandelingen er vergoed worden en welk percentage van het factuurbedrag er vergoed wordt. Vaak kun je terugvinden wat je voor “gecontracteerde fysiotherapie” en “niet gecontracteerde fysiotherapie “ moet betalen. 

Wil je aanmelden of meer informatie? Klik hier voor het contactformulier. Binnen 48h nemen we contact met je op! Volg de praktijk via Facebook en Instagram