Gezond & fit zwanger

Vrouwen die graag tijdens hun zwangerschap verantwoord en begeleid willen sporten kunnen hiervoor terecht bij de mooie nieuwe praktijk Body Central Breda.

Misschien heb je voorheen niks kunnen doen aan sport vanwege misselijkheid of zwangerschapsklachten, of heb je nu meer ruimte (en reden!) in je hoofd om gezonder te leven en meer te bewegen.

Misschien wil je wel graag doorgaan met sporten maar weet je niet hoe, of heb je behoefte aan wat ondersteuning van andere moeders. Hieronder vind je alle informatie m.b.t. trainingen en begeleiding bij Body Central Breda.

Wat is gezond & fit zwanger?

De Body groepslessen zijn bedoeld voor zwangeren en mama's die net zijn bevallen. Vanaf 16wkn zwangerschap kan er gestart worden met sporten tot aan de bevalling. Daarna kan er gekozen worden voor personal training of reguliere groepsles. Zodat het herstel na de bevalling vanaf 6 wkn begeleid kan worden opgebouwd. Inhoudelijk worden de lessen aangepast aan de deelnemers zodat iedereen een op maat gemaakte training kan uitvoeren.

Een training of groepsles duurt een uur. In dit uur wordt er gewerkt aan conditie en krachtuithoudingsvermogen. Door verschillende grote spiergroepen op kracht en uithoudingsvermogen te trainen bereiden we je lijf voor op dagelijkse dingen. Zoals het dragen van je buik, houding tijdens het huishouden doen, en later ook het dragen van je kindje, het kindje in bad doen of uit het bedje halen.

Dit doen we door gebruik te maken van klein materiaal zoals kleine dumbells, kettlebells, therabanden. Hiermee zijn de variaties voor oefeningen oneindig. Oefeningen op en met een gymbal komen regelmatig aan bod. Daarnaast ook conditietraining door loopoefeningen, en circuittraining. Er wordt (ook) specifieke aandacht besteed aan belangrijke thema’s rondom zwangerschap zoals houding, ontspanning en informatie m.b.t. de bevalling. Tijdens de cooling down neem ik elke week een thema met de groep door zoals ademhalingsoefeningen, of de anatomie van de bekkenbodem.

Waarom gezond & fit zwanger!

Het Better in, better out idee gaat uit van je algehele conditie voor en na de bevalling. De gedachte is dat hoe beter je algehele conditie is voor de bevalling hoe beter je herstel zal zijn na de bevalling. Hieronder een rijtje met (medische) voordelen van sporten tijdens zwangerschap: Voordelen van sporten tijdens je zwangerschap Het onderzoek bevestigt nu dat gematigd sporten goed is voor de gezondheid van moeder en kind.

De voordelen die uit het onderzoek naar boven kwamen zijn:

  • voorkomen dat je extreem veel in gewicht aankomt
  • minder risico op een baby die bij de geboorte zwaarder dan vier kilo is. Dit kan onder andere ervoor zorgen dat de baby te groot is voor het geboortekanaal.
  • minder kans op pre-eclampsie, ofwel zwangerschapsvergiftiging.
  • minder kans op een keizersnede.
  • de kans op zwangerschapsdiabetes is kleiner.
  • minder kans op lage rugpijn
  • minder pijn in het bekken.
  • de kans op urineverlies is ook kleiner.
  • en de kans op een vroeggeboorte wordt ook een stuk kleiner.
  • Bron: babybytes

Door wie wordt het gegeven?

De lessen worden gegeven door mij, Joey Kamstra. Ik ben een ervaren en gediplomeerde fysiotherapeute. Mijn liefde voor sporten, fitness en baby's is merkbaar in mijn lessen. Persoonlijke aandacht, professionaliteit en plezier zijn kernwoorden waarmee ik aan de slag gaat. Wil je professioneel en verantwoord sporten en trainen tijdens je zwangerschap (en/of erna)? Maak dan nu een afspraak voor een gratis vrijblijvende intake!

De werkwijze bij gezond & fit zwanger

De 1e stap is een intakegesprek van ongeveer 30 minuten. Hierin nemen we de belangrijkste vragen van de intake met je door en bespreken we wat je wensen en mogelijkheden zijn. Na een eventuele gratis proefles en wanneer de betaling in orde is plannen we je lessen in.

Tip: Bewaar je factuur want deze kun je waarschijnlijk indienen bij je zorgverzekeraar!

Afhankelijk van het rooster kun je 1 x per week tot 3 x per week trainen. Gemiddeld genomen nemen vrouwen 20 lessen af. Als je dan kiest voor een 20 rittenkaart á €230,- bespaar je in totaal €70,-!! t.o.v. losse lessen te betalen.

Wil je aanmelden of meer informatie? Klik hier voor het contactformulier. Binnen 48h nemen we contact met je op! Volg de praktijk via Facebook en Instagram